Ik ben op zoek naar

Herman Smies

Docent gitaar

Herman

Over Herman

Ik studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Vlak na mijn studie werkte ik op verschillende muziekacademies in België, later ben ik volledig in Nederland gaan werken. Momenteel als gitaardocent werkzaam bij Toonbeeld Terneuzen en bij de Zeeuwse muziekschool in Hulst. 

Vorig schooljaar ben ik ook ukelelelessen gaan geven, verder heb ik nog een wereldmuziekgroep (Musica Mondo) waarmee we muziek uit alle windstreken spelen. In mijn gitaarlessen leer ik leerlingen eerst de basis goed aan, en vandaar uit kun je alle kanten op. Gitaar is een veelzijdig (solo)instrument, je kan heel veel verschillende stijlen spelen op een gitaar. Je kan gitaar ook als begeleiding gebruiken, zoals bijvoorbeeld singersongwriters doen, maar mijn voorkeur gaat erg uit naar de gitaar als soloinstrument. Ieder zijn ding!

Ik werk ook als auteur van gitaarboeken, in totaal heb ik 7 boeken geschreven die in Nederland en in het buitenland verkocht worden. 

Ik verzorg regelmatig livemuziek in restaurants, winkels en bij openingen en recepties, vaak samen met de Italiaanse percussionist Marcantonio Favorito.

Herman aan het werk zien? Klik hier

Terug naar het overzicht