Ik ben op zoek naar

Muziek

Bij Toonbeeld kun je les volgen in vrijwel alle muziekinstrumenten en diverse muziekstijlen. Klassiek, popmuziek of jazz, alles is mogelijk. We hechten veel waarde aan kwaliteit. Daarom worden alle lessen verzorgd door professionele docenten, veelal met een conservatoriumopleiding. Naast de muzieklessen bieden we ook de mogelijkheid om in een ensemble of in een band te spelen.

Met muziek kun je al heel jong starten. Ben je 5 of 6 jaar oud, dan ben je al welkom bij project ‘"Kleine Visjes’' of, als je al een beetje kunt lezen, bij Muziekoriëntatie. Zingen kan ook al vanaf hele jonge leeftijd. Wil je een instrument leren bespelen, dan moet je minimaal 6 of 7 jaar zijn. De instapleeftijd is afhankelijk van het instrument dat je kiest. Een gratis proefles is altijd mogelijk, mét een persoonlijk advies.

Lesvormen

We bieden verschillende lesmogelijkheden. Je kunt kiezen voor 20, 25 of 30 minuten les per week of per twee weken. Vind je een heel jaar muziekles te lang, dan kun je ook gebruik maken van het 10 lessen-systeem. Daarbij spreek je steeds af wanneer het jou uitkomt en kun je de lessen wat meer verdelen. Het geeft je ook de vrijheid om steeds per 10 lessen te bekijken wat voor jou het beste vervolg is. Kies je voor wekelijks dan zijn er minimaal 35 lessen per schooljaar. En 33 lessen voor ensembles of bands.

Heb je nog geen keuze gemaakt voor een instrument, twijfel je nog of je wilt zingen of toch liever piano spelen, maak dan gebruik van 4 proeflessen. Dan kun je wat dingen uitproberen.

Tijdens de Coronacrisis hebben de docenten veel ervaring opgedaan met het online les geven.
Een "live" les is voor de meeste mensen nog altijd het meest prettig. Maar is er eens een situatie waarin het een keer niet goed uitkomt om naar Toonbeeld te komen, dan is een online les-alternatief bij de meeste instrumenten prima mogelijk.