Ik ben op zoek naar

Muziek

Bij Toonbeeld kun je les volgen in vrijwel alle muziekinstrumenten en diverse muziekstijlen. Klassiek, popmuziek of jazz, alles is mogelijk. We hechten veel waarde aan kwaliteit. Daarom worden alle lessen verzorgd door professionele docenten, veelal met een conservatoriumopleiding. Naast de muzieklessen bieden we ook de mogelijkheid om in een ensemble of in een band te spelen.

Met muziek kun je al heel jong starten. Ben je 5 of 6 jaar oud, dan ben je al welkom bij project ‘"Kleine Visjes’' of, als je al een beetje kunt lezen, bij kickstart Muziek. Zingen kan ook al vanaf hele jonge leeftijd. Wil je een instrument leren bespelen, dan moet je minimaal 6 of 7 jaar zijn. De instapleeftijd is afhankelijk van het instrument dat je kiest. Een gratis proefles is altijd mogelijk, mét een persoonlijk advies.

Lesvormen

We bieden verschillende lesmogelijkheden. Je kunt kiezen voor 20, 25 of 30 minuten les per week of per twee weken. Vind je een heel jaar muziekles te lang, dan kun je ook gebruik maken van het 10 lessen-systeem. Daarbij spreek je steeds af wanneer het jou uitkomt en kun je de lessen wat meer verdelen. Het geeft je ook de vrijheid om steeds per 10 lessen te bekijken wat voor jou het beste vervolg is. Kies je voor wekelijks dan zijn er minimaal 35 lessen per schooljaar. En 33 lessen voor ensembles of bands.

Heb je nog geen keuze gemaakt voor een instrument, twijfel je nog of je wilt zingen of toch liever piano spelen, maak dan gebruik van 4 proeflessen. Dan kun je wat dingen uitproberen.

Tijdens de Coronacrisis hebben de docenten veel ervaring opgedaan met het online les geven.
Een "live" les is voor de meeste mensen nog altijd het meest prettig. Maar is er eens een situatie waarin het een keer niet goed uitkomt om naar Toonbeeld te komen, dan is een online les-alternatief bij de meeste instrumenten prima mogelijk.

Ook beschikken we over een uitgebreid muziekinstrumentendepot, in samenwerking met Muziekschool Zeeland en mede mogelijk gemaakt door Bax-Music uit Goes. 

Muziek maken is een magische ervaring. Of je het nu alleen doet of in een orkest. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook bewezen goed voor de sociale en cognitieve ontwikkeling. Toonbeeld en Muziekschool Zeeland staan niet alleen in hun streven om zoveel mogelijk kinderen de kracht van muziek te laten ontdekken. Zo wordt intensief samengewerkt met initiatieven zoals het programma ‘Meer muziek in de Klas’ dat werd gestart op voorspraak van Koningin Maxima. In het bedrijf Bax-Music uit Goes vonden de muziekscholen een partner die hun ambitie deelt én in staat is om in de grote hoeveelheid en diversiteit aan instrumenten voor kinderen te voorzien en dit steeds op peil te houden.

Zowel in Middelburg als in Terneuzen is een groot en divers aanbod. In totaal ruim 1.500 instrumenten. Er wordt ook een atelier ingericht waar de instrumenten worden schoongemaakt, onderhouden en gerepareerd. De instrumenten zijn vooral bedoeld voor leerorkesten, de muzieklessen op de basisscholen en voor deelnemers aan muziekprojecten in het sociaal domein. Deze eerste fase is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de Provincie Zeeland vanuit het programma Proeftuin Muziekeducatie. Het streven is om toe te groeien naar een depot van ca. 2.500 instrumenten.