Ik ben op zoek naar

Evelien Oosterling

Docente textiel

Evelien

Over Evelien

Vanaf mijn jeugd heb ik altijd oog gehad voor alles wat met textiel te maken heeft.

De jaren 70 waren in dit opzicht gouden jaren, toen was het helemaal hip om kleding en interieurspullen zelf te maken. Gelukkig kent deze trend weer een ware opleving.

Na mijn middelbare school werd ik eerst lerares Duits, echter ik miste de creativiteit en heb vervolgens een opleiding tot lerares-coupeuse, handwerkontwerpster en modiste gevolgd in Den Bosch, bij de Ensaid modevakscholenvereniging. Daarnaast heb ik in 2015 een 3-jarige Viltacademie gevolgd en afgerond in Essen. Sinds 1997 heb ik een particuliere Modevakschool waar ik cursussen geef in het ontwerpen en maken van mode.

Sinds 2015 werk ik bij Toonbeeld en ben docente van het Vrij textielatelier, viltworkshops en korte cursussen. Hier komen alle facetten van Textiel samen, gewoon mooi ambachtelijk uitvoeren van een techniek tot experimenteel werken met verftechnieken, vilten en nog zoveel meer.

Wat ik mijn cursisten probeer mee te geven:

Bekijk de KLEINSTE vezel, het kleinste plukje wol en besef dat dit de start is van een GROOT Textiel avontuur. Laat je leiden door het materiaal en bedenk dat waardeloze materialen niet bestaan. Een grote rol speelt hierbij dat we in dit atelier veel aandacht besteden aan het tegengaan van de verspilling in de textielindustrie, door oud textiel een nieuw leven te geven in een uniek nieuw werk.

Terug naar het overzicht