Ik ben op zoek naar

Kianoosh Gerami

Docent fotografie, tekenen en schilderen

Kianoosh

Over Kianoosh

Een Iraans/ Nederlands kunstenaar, geboren in Egypte in de stad Cairo en opgegroeid in de hoofdstad van Iran in Teheran. Na de basisschool en middelbare vooropleiding ging ik naar de Kunstacademie van Teheran. Ik studeerde schilderen en illustratie en al gauw bleek dat ik een veelzijdig talent was met een geweldige hand voor tekenen. In 1998 studeerde ik af aan de Kunstacademie. In 2004 haalde ik na een bachelor, een master in Kunst en Illustratie en studeerde ik af aan de ‘Art & Architecture Faculty of Azad University of Central Tehran. 

In 2005 kreeg ik een beurs voor de ‘Accademia di Belle Arti’ in Rome en verhuisde ik naar Rome om daar te studeren en werken. Het was voor mij een fantastische mogelijkheid om me verder te ontwikkelen in mijn kunsten.

In 2007 ontmoette ik mijn partner en na een tijd verhuisde ik met haar naar Rotterdam in Nederland om mijn werk daar voort te zetten. Rotterdam ontving me met open armen, ik exposeerde in het CBK Rotterdam.

Ik had in de volgenden jaren meer dan 30 verschillende persoonlijke en groepsexposities in verschillende landen. Ik exposeerde onder andere in Iran, Spanje, Mexico, Verenigde staten, Italië en Nederland. Naast mijn kunst werkte ik freelance als grafisch ontwerper en als Illustrator. Ik werkte met Unicef, Antenne Rotterdam, creatief beheer en als gastdocent voor het Grafisch Lyceum, InHolland en vele anderen. Sinds 2010 woon en werk ik samen met mijn partner vanuit een studio en galerie in Zierikzee in de provincie Zeeland. Ik heb een kleine galerie met kunst en design en een studio met een grafisch bureau www.ekgallery.nl

in 2013 won ik de Kunstschouw Award met een video-installatie. Mijn werk heeft zich langzamerhand richting multimedia ontwikkeld en ik werk graag met fotografie en animatiefilm. Ik werk ook als artdirector in verschillende filmprojecten, deze draaide op verschillende internationale filmfestivals. Sinds 2010 geef ik tevens les in Fotografie, vormgeving en multimedia disciplines.

Contact:

www.ek-studio.nl

Email: kianooshgerami@yahoo.com

Artist statement

Mijn werk gaat over kijken, dromen en het spel met vorm.  Ik zie vaak meerdere mogelijkheden in één beeld en speel dan ook graag met die dubbele functie of mening van een object, tekst of beeld. Op deze manier probeer ik de ziel en het beeld van het onderwerp en object tegelijkertijd bij elkaar te brengen en een eenheid te creëren in mijn werk. Mij fascineert vooral de manier waarop een toeschouwer een beeld waarneemt. Ik werk intuïtief en laat me in mijn werkproces leiden tot ik tevreden ben. Kunst en kunstenaars kunnen niet in een hokje of categorie gestopt worden, het gaat uiteindelijk om wat het kunstwerk oproept bij de beschouwer. De schepper van een werk wordt dan bijzaak.

Terug naar het overzicht