Ik ben op zoek naar

Gonda van Zundert

Docente accordeon

Gonda

Over Gonda

Ik ben geboren (1962) in Prinsenbeek en opgegroeid in Oudenbosch.  Mijn eerste liedjes speelde ik op een accordeon die ik vond op zolder. Mijn eerste accordeonlessen kreeg ik van Laura van den Hout, een freelance accordeoniste die in een muziekbandje speelde en lesgaf.

Op mijn achttiende ben ik toegelaten tot het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hier heb ik accordeonlessen gevolgd bij Arie Willems, destijds dé accordeonpedagoog van Nederland en België. In 1986 heb ik mijn studie Docerend Musicus Accordeon met succes afgerond. Tijdens en na mijn studie was ik lid van accordeonensemble Virtuosa, dat op zeer hoog niveau speelt én toonaangevend is in de accordeonwereld. Daarnaast heb ik zelf, als solo-accordeoniste, veel deelgenomen aan concerten en concoursen, waarbij ik diverse prijzen heb gewonnen.

Na mijn verhuizing naar Zeeuws-Vlaanderen in 1989 heb ik de Zeeuws-Vlaamse Accordeonvereniging La Musica opgericht. De concerten in de Zeeuws-Vlaamse theaters behoren tot de hoogtepunten van het orkest. 

Van 1989 tot 1998 ben ik dirigent geweest van VAV Accordeola in Vlissingen, dat diverse thema-concerten gaf in het Arsenaaltheater en optredens in tehuizen. Sinds 2017 ben ik hier weer weer dirigent, ik beleef veel plezier aan het begeleiden van de spelers.

In 2010 ben ik begonnen aan de studie Docent Muziek, Culturele Kunstzinnige Vorming en Kunst Algemeen aan Fontys Hogeschool in Tilburg. Deze studie heb ik in 2012 afgerond met het diploma Bachelor of Arts.

Naast al mijn activiteiten op accordeongebied geef ik muziekles en cultuureducatie op het Lodewijk College in Terneuzen.

Mijn doel is om enthousiaste accordeonleerlingen mee te nemen in mijn liefde voor de accordeon.

Terug naar het overzicht