Ik ben op zoek naar

Muziekschool zeeland, toonbeeld en bax music starten muziekdepot zeeland

Dat is het doel van de samenwerking tussen Muziekschool Zeeland, muziekwinkel Bax Music uit Goes en Toonbeeld. Met muziekdepot Zeeland willen zij bijdragen aan laagdrempelig starten met muziek en gebruik van een leeninstrument. 

Muziek maken is een magische ervaring. Of je het nu alleen doet of in een orkest. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook bewezen goed voor de sociale en cognitieve ontwikkeling. Muziekschool Zeeland en Toonbeeld staan niet alleen in hun streven om zoveel mogelijk kinderen de kracht van muziek te laten ontdekken. Zo wordt intensief samengewerkt met initiatieven zoals het programma ‘Meer muziek in de Klas’ dat werd gestart op voorspraak van Koningin Maxima. In het bedrijf Bax-Music uit Goes vonden de muziekscholen een partner die hun ambitie deelt én in staat is om in de grote hoeveelheid en diversiteit aan instrumenten voor kinderen te voorzien en dit steeds op peil te houden.


Zowel in Middelburg als in Terneuzen is een groot en divers aanbod. In totaal ruim 1.500 instrumenten. Er wordt ook een atelier ingericht waar de instrumenten worden schoongemaakt, onderhouden en gerepareerd. De instrumenten zijn vooral bedoeld voor leerorkesten, de muzieklessen op de basisscholen en voor deelnemers aan muziekprojecten in het sociaal domein. Deze eerste fase is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de Provincie Zeeland vanuit het programma Proeftuin Muziekeducatie. Het streven is om toe te groeien naar een depot van ca. 2.500 instrumenten.

Terug naar het overzicht