Ik ben op zoek naar

Sia Braakman

Docente boetseren, keramiek

Sia

Over Sia

"Tja, hoe wordt iemand beeldend kunstenaar? Voor mijn gevoel ben ik altijd al kunstenaar geweest. Maar het heeft een tijd geduurd voor mijn kunstenaarschap écht ‘eruit kwam’.

Dat moment ligt nu alweer meer dan 25 jaar achter me. Ook voor die tijd tekende en schilderde ik en was ik graag bezig met klei. Heerlijk vond ik dat, mooie dingen maken van klei. Daarom besloot ik de opleidingen keramiek en ontwerptekenen te volgen aan de Kunstacademie in Eeklo (B).

Met die studie ben ik elf jaar bezig geweest, want ik wilde de breedte in. Ik studeerde dan ook af in diverse disciplines, zoals toegepaste keramiek en sculpturale keramiek. En toen was mijn honger naar kennis nog steeds niet gestild. Ik volgde nog allerlei cursussen en workshops bij keramisten. De resultaten van al die inspanningen ziet u terug in mijn galerie.

Al gauw werd mijn huisatelier te klein en betrok ik mijn huidige atelier annex galerie. Daarmee kwam mijn kunstenaarsloopbaan in een stroomversnelling. Ik wil mijn kennis graag delen en daarom geef ik ook les, onder andere bij Toonbeeld in Terneuzen." 

Sia aan het werk zien? Klik hier

Terug naar het overzicht