Ik ben op zoek naar

Patrick Desmedt

Coördinator muziek/docent keyboards

Patrick

Over Patrick

Ik stond al op de leeftijd van negen jaar op de planken, samen met mijn vader Marcel. Ik studeerde aan het conservatorium van Gent van 1976 tot 1983.

Vanaf mijn twintigste ben ik begonnen met les geven in Gent, vanaf 1995 tot 2018 was ik docent aan het conservatorium van Brussel. Sinds 2008 geef ik les bij Toonbeeld, in een aantal disciplines (piano, AMV, ensemble, arrangementen en vooropleiding conservatorium) en ben ik de drijvende kracht achter de sfeervolle avonden bij Porgy & Bess waar we onze leerlingen een podium mogen geven.

Als muzikaal leider van de band Nightshift die zowat alle artiesten begeleidde en tot ver over de grenzen bekend was heb ik ook heel wat jaren furore gemaakt. Sinds 2007 ben ik verantwoordelijk voor alle producties in het Witte Paard (showtempel in Blankenberge, België) waar internationale artiesten optreden en waar de shows steeds een topniveau bereiken. 

Als docent vind ik het belangrijk steeds weer de leerling in de meest optimale omstandigheden te helpen, motiverend, progressief en op zoek naar uitdagingen en vernieuwing. Als inzet gekoppeld wordt aan talent resulteert dat veelal in een bevredigend resultaat waardoor de leerling op veel vlakken grote progressie kan maken.

Terug naar het overzicht