Ik ben op zoek naar

Marlon Dek

Docente cello

Marlon

Over Marlon

Ik begon mijn cellolessen toen ik acht jaar was bij Mark Lambrecht op de Zeeuwse Muziekschool in Goes, en vervolgde met de vooropleiding aan het conservatorium te Tilburg, bij Michel Dispa. Van 2003-2007 speelde ik in het Zeeuws Orkest, en won de muziekprijs voor de Zeeuwse jeugd. In 2004 begon ik aan het koninklijk conservatorium van Gent mijn studies bij Judith Ermert. In 2010 behaalde ik mijn Masterdiploma.

Ik speelde al in diverse jeugdorkesten zoals het JON, het NJO, en het Wereldorkest van de Jeunesses Musicales. Sinds 2008 werk ik als freelance celliste in deFilharmonie, de Vlaamse Opera, Casco Phil, Kamerorkest voor Vlaanderen en andere beroepsorkesten in België.

In 2013 vormde ik samen met (freelance) collega’s uit verschillende beroepsorkesten het hobokwartet Craeghs quartet, waar de samenwerking werd gezocht met woord. Naast het echt klassieke repertoire speel ik ook graag allerlei andere soorten muziek van barok tot Zuid-Amerikaans naar pop en musical. Daarnaast heb ik al diverse projecten gedaan in samenwerking met hedendaagse dans en ballet, en schrijf ik regelmatig arrangementen.

Ik volgde masterclasses bij onder andere Ernst Reijseger, Jean-Guihen Queyras, Paolo Giacomett, Wen-Sinn Yang, Wolfgang Boettcher, Mischa Maisky, Maria Kliegel en Steven Isserlis.

Als docent was ik al werkzaam aan Toonbeeld Terneuzen, SAMWD Diksmuide, het CKB in Bergen op Zoom (leerorkest) en geef ik ook privé les in Antwerpen.

Terug naar het overzicht