Ik ben op zoek naar

Johnny Beerens

Docent gemengde technieken

Johnny

Over Johnny

Als autonoom beeldend kunstenaar ben ik op zoek naar datgene wat in mijn ogen eeuwigheidswaarde heeft, naar de oerkracht van de natuur, de kringloop van het leven, de wisselwerking van de getijden en de inwerking van tijd.

In mijn monumentale en tegelijkertijd minutieuze uitgevoerde werken probeer ik de werkelijkheid zoals ik die ervaar zo intens mogelijk op te roepen. Tastbaar te maken. Daarbij laat ik diverse uiteenlopende technieken en materialen in een werk samensmelten tot één geheel.

Zand, schelpen, fossiele haaientanden, nylondraad van aangespoelde visnetten, zelfgeschept en gestructureerd papier, etsen, aquarel, olieverf, eitempera, acrylverf, lijmen, knippen, zagen, construeren, en recentelijk ook filmbeelden maken deel uit van mijn complex samengestelde werken. Op mijn websites http://www.johnnybeerens.nl en http://www.oculusmaris.com kun je meer zien en lezen over mijn werk. Ook op Instagram @johnny-beerens kun je mijn werk volgen.

Zelf schilder ik al vanaf mijn vroege jeugd. Had mijn eerste solotentoonstelling nog voor ik in 1988 de vijfjarige opleiding aan de Academie in Tilburg startte. Daar studeerde ik in 1993 af richting vrije schilderkunst. Daarnaast behaalde ik de eerste graad lesbevoegdheid tekenen en schilderen.

Ondanks dat ik als autonoom beeldend kunstenaar fulltime zoveel mogelijk in afzondering aan mijn eigen beeldende oeuvre voort werk, heb ik sinds 1993 daarnaast altijd wel één of meerdere jaarcursussen tekenen en schilderen gegeven bij Toonbeeld. 

Sinds een aantal jaren geef ik enkel nog de jaarcursus gemengde technieken die loopt van september tot eind april. In deze cursus probeer ik de deelnemers zo goed als mogelijk individueel te begeleiden tijdens hun eigen beeldende zoek- en ontdekkingstocht. Daarnaast introduceer ik van tijd tot tijd klassikaal nieuwe combinaties van verschillende teken- en schildertechnieken en uiteenlopende materialen.

Terug naar het overzicht