Ik ben op zoek naar

Mika van den Berg

Docent jeugdtheater

Mika

Over Mika

Hi iedereen!

Mijn naam is Mika en ben woonachtig in Bergen op Zoom. Met veel trots mag ik zeggen dat ik de theaterlessen geef op de dinsdag bij Toonbeeld!

Vroeger was ik al gek op verkleden en diverse typetjes spelen. Ik ging toen altijd naar de camping in Kamperland en daar kwam ik in aanmerking met musical. Niet zomaar een musical namelijk Annie! Ik vond de film zo geweldig dat ik auditie heb gedaan en daar de rol van Oliver kreeg. ‘Eenmaal op het podium geweest, wil je niks anders meer!’ Dat was bij mij het geval. 

Ik kreeg de smaak te pakken en ging bij een jeugdtoneelvereniging, hier heb ik diverse vaardigheden geleerd. Op mijn twaalfde wilde ik iets met theater gaan doen, toen kwam ik op het idee om een entertainmentbedrijfje te beginnen waarin ik typetjes kon spelen en mijn acteervaardigheden kon verwerken. Zodoende ben ik toen begonnen met één mascottepak en nu ben ik op het punt dat ik goochelshows, ballonvouwen, typetjes en diverse entertainment-acts verzorg voor bedrijven en evenementen.

In mijn middelbareschooltijd ben ik de vooropleiding Theater gaan doen, dit is voor leerlingen die verder willen in theater. Hier heb ik een hele fijne theaterdocent gehad die mij ontzettend veel heeft geleerd. Hierdoor werd ik geïnspireerd om zelf docent te worden. Want wat hij mij kon geven, wil ik anderen ook kunnen geven. Theater is een ontzettend mooie kunstvorm die met alle liefde doorgegeven wordt! Ik ontwikkel mezelf nog steeds door middel van workshops en cursussen.

Uiteindelijk werd ik zelf gevraagd om les te gaan geven aan de vooropleiding. Hier heb ik met veel plezier een fantastische voorstelling met de leerlingen gemaakt!

Op dit moment geef ik les bij Kreative Vorming in Hulst en bij Jeugdtheaterschool Zeeland in Vlissingen. Verder geef ik in de zomer musical- en circuslessen bij MiLa Kampen. Hier werken wij in vijf dagen toe naar een volledige musical die uiteindelijk getoond wordt op een mooi podium. Buitenom de theaterlessen ben ik verder erg actief met presentatie- en entertainmentklussen.

Ik hoop jullie snel te zien bij de lessen!

Terug naar het overzicht