Ik ben op zoek naar

Michelle Dieleman

Docente ARTLAB en klassieke tekentechnieken

Michelle

Over Michelle

Hallo, mijn naam is Michelle. Ik ben docent bij ARTLAB en Michelles klassieke tekentechnieken.

Nadat ik op de middelbare school de tekenklas volgde ben ik doorgestroomd naar middelbaar kunstonderwijs in België (de Kunsthumaniora). Daar heb ik de Artistieke Opleiding gevolgd, waar ik uiteenlopende vakken had, van grafische technieken tot driedimensionaal werk. Mijn voorkeur ging al snel uit naar ruimtelijk werk waardoor ik ervoor heb gekozen mij verder op te laten leiden tot beeldhouwer (Artesis Plantijn hogeschool Antwerpen). 

Ik hecht waarde aan mijn klassieke scholing op de academie. Als je de klassieke teken- en beeldhouwtechnieken beheerst kun je, als je het mij vraagt, alle kanten op. Daarnaast vind ik het gewoon super om er mee bezig te zijn en dit met iedereen te delen. 

Voor mijn gevoel ben ik nooit uitgeleerd en vind het fijn om allerlei nieuwe technieken en werelden te leren kennen. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een opleiding tot visagist/grimeur gevolgd. En ben ik me nu aan het verdiepen in taxidermie. Ook mozaïeken en macramé vind ik inspirerend. 

De kruisbestuiving tussen verschillende kunstvormen en de brug die we als creatievelingen kunnen maken naar de maatschappij vind ik heel belangrijk! Daarom vind ik het een eer dat ik een ondersteuning mag zijn in de creatieve ontwikkeling van onze cursisten bij Toonbeeld. 

Met enthousiasme en op een toegankelijke, gezellige manier probeer ik mijn kennis over te dragen. 

Terug naar het overzicht