Ik ben op zoek naar

Inge Kusters

Docente accordeon en kleurmuziek

Inge

Over Inge

Ik ben Inge Kusters, wonend in Zeeuws-Vlaanderen, getrouwd en 2 zonen. Als tienjarig meisje riep ik al dat ik muziekjuf wilde worden. Op veertienjarige leeftijd naar Rotterdam vertrokken om daar de HAVO voor Muziek en Dans te doen. Een waanzinnig leuke periode uit mijn leven op een excentrieke, inspirerende, creatieve school met allemaal leerlingen die leefden voor muziek of dans. Al vroeg het huis uit, maar zonder deze school was mijn droom om muziek juf te worden vast nooit uitgekomen.
Daarna heb ik gestudeerd aan het Rotterdamse conservatorium met als hoofdvak accordeon. Veel buitenlandse masterclasses mogen volgen in Europa, onder andere in Kopenhagen, Berlijn en Graz.Al tijdens mijn opleiding heel veel accordeonlessen gegeven in de randstad en ook toen al veel invalwerk gedaan bij wat toen nog AMV ( algemene muzikale vorming) heette.
Inmiddels geef ik ook, naast accordeon les, al zo’n 10 jaar keyboard kleurmuziek aan mensen met een beperking. Dit voor mensen die om uiteenlopende redenen geen noten kunnen leren lezen en waarbij op een auditieve manier aan de hand van een kleurensysteem muziek gespeeld wordt.
Ik heb een aantal jaar geleden mijn post HBO diploma’s gehaald voor basisschool, speciaal onderwijs basisschool en muziek op schoot en sindsdien geef ik tal van verschillende projecten en muzieklessen op basisscholen, coach ik basisschooldocenten om muziekles te geven in de klas en werk ik met kleuters en peuters. Sinds een jaar heb ik me ook toegelegd op ouderenparticipatie en doe ik bij groepen ouderen verschillende projecten. Een voorbeeld hiervan is: muziek maken met demente ouderen gecombineerd met kleuters. 
Bij Toonbeeld werk ik als accordeondocent, kleurmuziekdocent en doe ik voor de muziekimpuls de muziekoriëntatie voor groep 3 en 4. Verder zul je me ook in andere delen van Zeeland tegen komen omdat ik werkzaam ben voor De Zeeuwse Muziekschool. Kortom mijn droom is uit gekomen, ik ben muziekjuf geworden op inmiddels heel veel verschillende vlakken van muziek en geniet hier enorm van.
Terug naar het team