Ik ben op zoek naar

Faye De Poorter

Docente jeugdtheater

Faye

Over Faye

Met veel plezier stel ik mezelf aan jullie voor: Mijn naam is Faye De Poorter. Van origine ben ik Belgische, maar ik ben hier in Zeeuws-Vlaanderen geboren en getogen.

Al van kinds af aan trok het me enorm aan om op de bühne te staan! Bij het nieuwjaarsconcert stond ik met oude glasgordijnen voor de tv en danste ik frivool mee op de klassieke muziek. Mijn ouders klapten enthousiast en ik gaf voldaan een diepe buiging. Ik wilde eigenlijk niets liever dan de nieuwe Faye Dunaway worden!

Na mijn middelbare opleidingen, paramedische wetenschappen in Gent en de opleiding als zelfstandig ondernemer in de horeca, besloot ik op mijn 22e toch de stap te wagen en begon ik aan de opleiding aan de Acteerstudio in Scheveningen. Dit was wat ik wilde, en waar mijn hart lag!
Vandaaruit heb ik meegewerkt aan verschillende projecten, producties en shows, waar ik veel ervaring heb opgedaan op het gebied van acteren, toneelspelen, experimenteel toneel, method acting, casting en media-training.

In die tijd heb ik toen ook meegedaan aan een tv- programma: Be a moviestar, op Veronica van de producent ID-tv. Dit was een variant op het bekende programma Idols, maar dan voor acteurs en actrices. Hier heb ik met verschillende grote namen mogen samenwerken, zoals Ruud van Hemert, Angela Schijf, Antonie Kamerling en Monique van de Ven. Op die manier leer je al heel gauw hoe het er in de toneel- en acteerwereld aan toegaat.

Toch besloot ik na verloop van tijd terug te gaan naar Terneuzen. Ik wilde ook dolgraag een gezin stichten en dat deed ik het liefst dicht bij mijn familie en vrienden, hier in Zeeuws-Vlaanderen. Gezegend met twee prachtige dochters, besloot ik de opleiding Sociaal pedagogisch werker niveau 4 te volgen en heb ik een paar modules HBO Psychologie afgerond. En vandaaruit ben ik gaan werken met heel veel verschillende mensen en doelgroepen als activiteitenbegeleider en leraarondersteuner.
Dit geeft je veel kennis over het menselijk gedrag, wat ook enorm van pas komt bij acteren. Jezelf inleven en verplaatsen in verschillende rollen en emoties, dat kun je vaak het beste als je kunt reflecteren op eigen ervaringen (method acting). Daarnaast was ik lid van de plaatselijke toneelvereniging in Porgy en Bess, heb ik een aantal jaar bij GO-TV (voorheen Terneuzen FM) gewerkt als vaste interviewer en ik sprak regelmatig jingles en commercials in.  

De laatste jaren heb vooral veel met kinderen gewerkt en ik merk dat ik lesgeven en creatief bezig zijn enorm leuk vind! Dit gecombineerd met mijn liefde voor acteren en toneel vormt de ideale combinatie om nu als docent bij het jeugdtheater van Toonbeeld te mogen werken!

Ik ga daarnaast een cursus volgen aan de HZ in Vlissingen, gericht op didactische vaardigheden in het kunstonderwijs. 

Er is zoveel talent hier in Zeeuws-Vlaanderen en ik draag heel graag mijn steentje bij om de leerlingen de kneepjes van het vak te leren. En ik wil samen volop genieten van al het moois dat toneelspelen en acteren te bieden heeft!

Terug naar het overzicht