Ik ben op zoek naar

Emelien Dieleman

Docente tekenen en schilderen, kinderateliers

Emelien

Over Emelien

Als kind was ik een dromer, op de basisschool was ik meer boeken aan het lezen en aan het dagdromen dan opletten. De kunstvakken waren dan ook mijn meest geliefde vakken op school. Met het opgroeien werd de dromer in mij steeds meer een denker. Met kunst als grote uitlaatklep. Het maken geeft mij de mogelijkheden om al mijn gedachten en ideeën om te zetten in beeld. En het kijken geeft me de kans om nog steeds lekker weg te dromen. 

Met al deze creativiteit moest natuurlijk iets gebeuren. De dromer heeft altijd als grootste wens gehad, naar de kunstacademie gaan. De denker wilde wel een soort toekomstperspectief. Dus de opleiding werd docent beeldende kunst en vormgeving in Tilburg. Een combinatie tussen zelf kunst maken en doceren. 

Naast de kunst is Toonbeeld ook een rode draad in mijn leven. Die begon toen ik 6 jaar was. Het kon voor mij niet vaak genoeg woensdagmiddag zijn. Want dan werd er getekend, geschilderd en nog veel meer met het kinderatelier. Tijdens mijn opleiding was ik terug bij Toonbeeld, als stagiair. Om bij diverse docenten en cursussen te leren hoe het moest, dat lesgeven. En nu heel wat jaren later is de cirkel rond en mag ik mezelf onderdeel van het team noemen. En ben ik naast kunstenaar docent bij Toonbeeld. Hier probeer ik uit te dragen dat kunst niet altijd iets moois maken is. Dat kunst maken ook antwoorden zoeken is, twijfelen, uitproberen, experimenteren, besluiten dat het beter kan en opnieuw beginnen. 

Als kunstenaar ben ik graag in mijn atelier, waar ik in gedachten kan afdwalen, dagdromen en mijmeren. Er zitten altijd beelden in mijn hoofd, waar ik iets mee moet. Mijn beeldend werk schommelt tussen grafische/ fotografische processen en mixed media. Ik werk met mijn eigen archiefmateriaal wat bestaat uit foto’s uit familiealbums van diverse generaties en zelf gemaakte foto’s. Hiermee wil ik niet meer de werkelijkheid weer geven, maar deze naar eigen inzicht manipuleren, vervormen en aanpassen. 

Wil je meer weten of zien, kijk gerust op http://www.emeliendieleman.com

Terug naar het overzicht