Ik ben op zoek naar

Clara Rooms

Docent blokfluit, muziekoriëntatie

Clara

Over Clara

Mijn naam is Clara Rooms-Hazeleger, ik groeide op in Gelderland. Ik begon op zesjarige leeftijd met het bespelen van de blokfluit op advies van mijn huisarts om een goede ademtechniek te ontwikkelen vanwege astma. Ik volgde blokfluitlessen bij Marion van der Veer. 

Na de middelbare school besloot ik naar het Utrechts Conservatorium te gaan, waar ik les kreeg van Leo Meilink en Heiko ter Schegget. Nadat ik in 2000 afstudeerde als docerend musicus behaalde ik in 2002 met onderscheiding mijn uitvoerend musicus-diploma. In datzelfde jaar ontving ik van het Prins Bernhard Cultuurfonds de Kunstanjer- muziekprijs. Tijdens mijn loopbaan specialiseerde ik me in het muzikaal begeleiden van kinderen met een beperking. Naast de reguliere blokfluitlessen volgde ik masterclasses bij o.a Rebecca Stewart, Marion Verbruggen, Ricardo Kanji en Sebastian Marq.

Vijftien jaar ben ik met veel plezier en enthousiasme verbonden geweest aan de Zeister Muziekschool en gaf daar naast de reguliere lessen, les aan de “Jong talent” afdeling. In diezelfde periode was ik ook werkzaam aan de muziekscholen van Enschede en Vianen.

In 2007 verhuisde ik naar het zuiden en ik woon daar nu met mijn man en dochter. Gelijktijdig heb ik ook mijn muzikale carrière naar Zeeland verhuisd. Ik verzorg aan Toonbeeld de blokfluitlessen, Wegwijs in muziek en Kickstart.

Daarnaast treed ik regelmatig op, tegenwoordig vooral met mijn Ierse Folkband. 

Terug naar het overzicht