Ik ben op zoek naar

Arjelien van Dijke

Coördinator/projectleider beeldende vorming, docente olieverf schilderen

Arjelien

Over Arjelien

Ik houd van… maken. Daarom ging ik naar de Academie in Tilburg.

Begon in 1996 als docent olieverf-schilderen en kinderateliers bij Toonbeeld. Rolde van de ene cursus in de andere. Van de ene school in de andere. Toonbeeld bleef. De olieverfcursus bleef. De olieverftechniek bleef lang mijn medium. Grote doeken, druk, vol, veel, kleurrijk, sprookjesachtig, zo zou je mijn schilderijen kunnen beschrijven. 

Tijden veranderen. Nu maak ik piepkleine kunstwerkjes op papier met alle mogelijke technieken en materialen. Op zoek naar balans, schoonheid en eenvoud. En dat voelt beter dan ooit. Wat ook goed voelt is moeder zijn. In 2012 ben ik moeder geworden van Levi. Wat kun je veel van je kind houden!

Ik houd ook van….inspireren. 

Sinds 2000 coördineer ik de afdeling beeldende vorming. Coördineren is op een andere manier maken. Mijn visie?  Ik realiseer me dat creativiteit een pijler is waar mens en maatschappij op steunt. Niet zozeer het ‘maken’. Maken is super fijn. Maar het creatief denken -wat in alle beeldende disciplines terug te vinden is- past ieder mens dagelijks bewust en onbewust toe. Mensen inspireren en ontwikkelingsmogelijkheden bieden, geeft enorm veel voldoening. Creativiteit is dus leidend voor mij. Zeker geen linkse hobby. Helaas ook lijdend, door de druk die er met regelmaat op de creatieve vakken rust als het economisch spannend wordt. Terwijl iedereen dán juist creatieve oplossingen voor allerlei problemen moet bedenken. 

Het is mijn doel om ‘maken’, ‘kijken’, ‘beleven’ kortom ‘inspiratie voor de ziel’ toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom ben ik blij dat mijn takenpakket sinds dit jaar compleet is gemaakt met de coördinatie van de KULT-Kunstuitleen Terneuzen. Het geweldige vrijwilligersteam brengt de inspiratie bij wijze van spreken bij je thuis. Mijn droom: mijn eigen kinderboek afmaken.

Benieuwd naar mijn eigen kunstwerken? 

Kijk op: http://arjelienvandijke.nl

Terug naar het overzicht