Ik ben op zoek naar

Anne Nobels

Docente fotografie, photoshop, tekenen en schilderen

Anne

Over Anne

Zolang ik me kan herinneren maak ik al kunst. Tekenen, schilderen, werken met klei en toen ik ouder werd kwam daar nog fotografie en photoshoppen bij. Ik heb het nodig om te creëren, ik word er blij van. Toen ik werd toegelaten aan de Fontys hogeschool voor de Kunsten had ik voor ogen dat ik kunstschilder zou worden, omdat mijn kracht in het reproduceren ligt (waarheidsgetrouwe tekeningen en schilderijen maken). Maar de docenten bleven me maar zeggen dat dit geen kunst is en dat ik moest leren denken in concepten. En zo ontdekte ik dat ik eigenlijk beter was in het uitdrukken van mijn gedachten en ideeën door middel van fotografie. Uiteindelijk studeerde ik cum laude af met mijn werk als fotografe en kreeg ik de gelegenheid om mijn werk te exposeren tijdens de diploma-uitreiking. Ik ben overigens nooit gestopt met tekenen en schilderen :)

Aan de hogeschool voor de Kunsten behaalde ik ook mijn lesbevoegdheid. Lesgeven vind ik heerlijk, als ook dezelfde passie voor kunst (laten) ontdekken bij mijn studenten en hen helpen bij het nog beter maken van hun werk. Momenteel ben ik werkzaam als docent op mijn eigen oude middelbare school en werk ik uiteraard ook als kunstenaar. 

Het thema dat als een rode draad door al mijn werk heen loopt is de kwetsbaarheid van de mens. Het grootste gedeelte van mijn leven was ik in de veronderstelling dat ik zwak was of minderwaardig omwille van mentale problemen en de kwetsbaarheid die dat met zich meebrengt. Ik heb erg geworsteld met proberen “normaal” te zijn, erbij te horen maar ik heb me altijd een buitenstaander gevoeld. Tot ik erachter kwam dat je juist een bepaalde kwetsbaarheid nodig hebt om een gelukkig leven te kunnen leiden. Het is wat ons mensen verbindt. We hebben kwetsbaarheid nodig om te kunnen liefhebben en te kunnen groeien in het leven. 

www.annenobels.nl

Terug naar het overzicht