Ik ben op zoek naar

Toonbeeld in je Tuin -Workshop Ecoprint

Toonbeeld in je Tuin -Workshop Ecoprint
2020-07/1594798594_unknown-kopie-11 2020-07/images-1

Volg een workshop Ecoprint en kom op de mooiste (verborgen) plekjes en de mooiste tuinen van Terneuzen.

Ecoprint, of contactprint / bladprint / natuurprint, een hele bijzondere techniek waarbij je al je vondsten uit de tuin kunt inrollen in doeken en kunt vastleggen voor de eeuwigheid.

Ecoprint is een andere toepassing van het natuurlijk verven. Niet enkel werk je met dezelfde beisten zoals ijzer, of aluin, maar ook met onschuldige, huishoudelijke middelen zoals azijn, zeewater, wijn, melk enz. Deze beïnvloeden de natuurlijke plantenkleuren, maken de stof ontvankelijker voor de verf of veranderen de PH waarde van het water of verfbad. Textiel, vilt, restjes en kantjes, worden ingerold met verroest ijzer of houten stokken. Alles wordt gekookt of gestoomd in een verfbadje of water. Met een beetje geduld bereik je verrassende resultaten. Eens je deze methode hebt geleerd kom je tijd tekort in je leven om de mogelijkheden uit te testen en originele prints te maken op textiel of papier!

Diana kan er je alles over vertellen en laat het je bovendien zelf ervaren. 

Een heerlijke dag buiten en met een prachtig resultaat naar huis. Voor materiaal en iets lekkers tussendoor wordt gezorgd. 

Kosten: €5,00 (ter plaatse te voldoen via pin)

Schrijf je snel in via summerschool@toonbeeld.nl

Vermeld aub:

Je naam, mailadres, telefoonnummer en voor de goede orde het onderdeel waarop je wilt inschrijven. 

Docent: Diana Verhamme
Dag: Donderdag
Startdatum: 6 augustus
Starttijd: 10.00 uur
Terug naar het overzicht