Ik ben op zoek naar

Workshops scratch (tekenen & muziek)

Workshop tekenen met Scratch-programmeertaal

9-14 jaar

Je kan iets moois tekenen of schilderen met echte pennen en penselen. Maar dat kan ook met een computer! Nee, niet met speciale appjes en software, maar helemaal zelf programmeren! 

Moeilijk? Alleen voor échte computernerds? Helemaal niet! Met Scratch, de speciale programmeertaal voor kinderen, bouw je helemaal zelf aan je eigen tekening en maak je bewegende animatiefilmpjes mét coole geluiden! Echt ieder kind kan iets leuks en moois maken met de handige bouwblokken van Scratch. 

Doe mee aan de workshop tekenen met Scratch op 17 november en zet je eerste stapjes als creatieve computerprogrammeur! Je hebt meteen veel plezier en je leert wat programmeren is. De week erna, op 24 november, is er een workshop muziek maken met Scratch. Dat is natuurlijk ook ontzettend leuk.

Kijk hier voor een filmpje over creatief werken met Scratch.

https://youtu.be/vw1muOXtMEs

Workshop muziek maken met Scratch-programmeertaal

9-14 jaar

Muziek maken doe je meestal met een mooi houten of koperen instrument. Maar het kan ook anders! Kijk maar naar al die beroemde dj’s die de mooiste muziek maken met een computer. Wil jij dat ook eens proberen? En meteen leren hoe je zélf een computer kan programmeren? Ga dan aan de slag met de handige bouwblokken van Scratch. Scratch is een speciale programmeertaal voor kinderen waar je de gekste dingen mee kan doen.

Met Scratch leer je wat programmeren is: een computer laten doen wat jij wilt. In deze workshop experimenteer je met muzieknoten en instrumenten. Zo kan je de gekste dingen laten klinken die je nooit eerder hebt gehoord. Laat je verrassen!  

Kijk hier voor een filmpje over muziek maken met Scratch.

https://youtu.be/99GBcfUXNrU

Wat is Scratch? 

Scratch is een programmeertaal waarmee je je eigen interactieve animaties, spelletjes, muziek en kunstwerken kunt maken. Die kun je ook online delen als een Scratch-project. 

Om je eigen computerprogramma’s te maken, moet je gekleurde blokken op elkaar stapelen. Op die blokken staan opdrachten voor de computer. De blokken vertellen de computer wat allerlei figuurtjes in je programma moeten gaan doen. Die figuurtjes kun je zelf tekenen, maar je kunt ook de plaatjes uit de plaatjesbibliotheek van Scratch gebruiken of bijvoorbeeld een foto importeren. Projecten maak je extra leuk door er ook geluidjes en/of muziek aan toe te voegen.

Tijdens de workshop gebruiken we de Nederlandse versie van Scratch, dus je hoeft geen Engels te kunnen.

Terug naar het overzicht