Ik ben op zoek naar

Wilco van Hoogdalem winnaar Jury- en Publieksprijs Beelden op de Scheldeboulevard 2018

Uit 25 deelnemende kunstenaars werd op basis van door bezoekers aan de openluchtexpositie uitgebrachte stemmen drie genomineerden gekozen, te weten Wilco van Hoogdalem, Albert Van Acker met zijn werk MASK en Rosalinde van Ingen Schenau met haar werk Rosa.

Het werk van alledrie de genomineerden werd door de jury gewaardeerd als artistiek sterk en kwalitatief buitengewoon hoogwaardig.

De individuele stijl alsmede het door de drie kunstenaars technisch zeer knap uitgevoerd materiaalgebruik maakten dat de drie monumentale werken tijdens de zomermaanden van 2018 de openluchtexpositie artistiek enorm hebben versterkt.

Het Tij van Wilco van Hoogdalem werd uiteindelijk na intensief beraad aange- duid als winnaar. Behalve de artistieke kracht die het beeld uitstraalt, de relatie die eraan kan worden toegekend met het DNA van Terneuzen (water en haven) was voor de jury medebepalend dat dit beeld het allerbest tot zijn recht zal komen op de voorziene locatie. Of zoals een jurylid treffend opmerk- te: “Het Tij past perfect op de locatie, op steenworp afstand van ons strand- je, waar men het effect van het tij kan ervaren”.

Zeer binnenkort zal Het Tij worden verplaatst naar zijn definitieve plek op de Scheldeboulevard. Wanneer dit zal plaatsvinden zal worden aangekondigd door de gemeente Terneuzen en via de websites van Stichting Toonbeeld (www.toonbeeld.nl / www.beeldenopdescheldeboulevard.nl). 

Terug naar het overzicht