Ik ben op zoek naar

Vierkant water - Leen van Duivendijk

15 maart t/m 2 juni 2023 - Passerelle (stadhuis Terneuzen)

Leen van Duivendijk is in 1954 geboren in IJzendijke. Hij behaalde zijn tekenakte (1976-1977) en volgde les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (2018-2022). Het hoofdthema in deze expositie is ‘Water’ in olieverf op doek. Verwacht geen decorstukken rond het water, maar wel de essentie van water: spiegeling, beweging, ritme, lijnenspel, verkleuring en transparantie. Los van plaats, tijd en context, mondiaal en tijdloos. Een direct gevolg van gepassioneerd kijken en intens zien. Water als vriend en vijand in ons ecosysteem. Water dat we moeten beschermen, bestrijden en omarmen.

Van Duivendijk exposeert veel in Nederland onder andere in de Vleeshal in Middelburg, Museum Tak van Poortvliet in Domburg en verschillende galeries in Zeeland zoals in Middelburg (GalerieGerritse), Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Rotterdam, Bergen op Zoom en Roosendaal. En in het buitenland: Debrecen in Hongarije en Knokke en Gent in België.

Hij bestudeerde het werk van Paul Cézanne in relatie tot de 87 werken van de Mont Sainte-Victoire. Van Duivendijk maakte meer dan honderd waterwerken waarvan een groot gedeelte is aangekocht door het Waterschap Scheldestromen te Middelburg.

Van Duivendijk is aangesloten bij Centrum Beeldende Kunst Zeeland. Zijn werk is opgenomen in de collectie van de Zeeuwse Kunstuitleen voor particulieren en bedrijven. Hij is bestuurslid van de Zeeuwse Kunstkring, en lid van Collectief Vier. Hij was lid van de Raad van Toezicht van Kunsteducatie Walcheren van 2014-2021 en vanaf 2021 tot heden bestuurslid van de Middelburgse Teeken Akademie (opgericht in 1778).

Zijn werk heeft een onderzoekend karakter en is eerder figuratief dan abstract.

Passerelle (stadhuis Terneuzen). Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.30 uur.

Terug naar het overzicht