Ik ben op zoek naar

Muziekimpuls gaat weer van start!

Wat houdt dat precies in? 

Doel:
Het realiseren van meer en beter muziekonderwijs voor alle kinderen op de basisscholen.

"Om de kwaliteit van het cultuuronderwijs op basisscholen te verbeteren, werken scholen en culturele instellingen sinds 2013 samen aan het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Muziekimpuls is onderdeel van dit programma en sluit aan bij Méér Muziek in de Klas: de beweging waarbinnen publieke en private partijen zich de komende jaren gezamenlijk inzetten voor structureel muziekonderwijs op de basisschool."

Voor Toonbeeld houdt het concreet in dat er een team van hele enthousiaste docenten langs basisscholen 'tourt" door de hele regio. Daar laten zij de leerlingen van het basisonderwijs op een speelse manier kennismaken met diverse vormen van muziek. UIteraard bepakt en bezakt met muziekinstrumenten én de hoop dat de leerlingen daarna zo enthousiast geworden zijn dat ze muziekonderwijs gaan volgen. Dat kan natuurlijk bij Toonbeeld maar wordt vaak ook georganiseerd binnen BSO op de basisscholen. 

Een erg leuk project waarmee we afgelopen voorjaar zelfs met onze leerlingen uit Axel op een groots evenement in de Lasloods in Vlissingen zijn beland, in het bijzonder goed gezelschap van onder andere Koningin Maxima en de band Bløf, geen bluf!

Bovendien weet toch inmiddels iedereen dat je ook nog eens hartstikke slim wordt van muziek maken? Check het bijgevoegde filmpje...

Terug naar het overzicht