Ik ben op zoek naar

Keep your head up!

Als je deze zomer omhoogkijkt, zie je daar 36 uitingen van vrijheid. Vlaggen gemaakt van restmateriaal door cursisten van het Vrij Textielatelier van Toonbeeld onder leiding van Evelien Oosterling. Loop dus niet alleen over de Boulevard van Schoonheid en Troost, of de Markt met de Heldenbanieren. Bekijk ook de expositie in de Passerelle van het Stadhuis. Je ziet daar o.a. de vlag die kunstenaar Evelien Oosterling ontwierp. Loop zeker ook eens door de winkelstraten en kijk tussen het shoppen door omhoog! 

Want op alle vlaggen zijn bijzondere, grappige, ontroerende en blij makende afbeeldingen te zien, met als verbindende factor vele vogels van allerlei pluimage, als symbool van vrijheid na de lange lockdown.

Allerlei bijzondere textieltechnieken zijn gebruikt, van druktechnieken op stof tot weven, vlechten, bijzonder knipwerk, zijdeschilderen en nog heel veel meer. 

De cursisten en hun docent zijn meesters in het hergebruik van ogenschijnlijk waardeloos textiel. Voor dit project maakten zij dankbaar gebruik van restanten zeildoek van Zeilmakerij van der Sneppen in Terneuzen. 

Alle vlaggen zijn van 2 kanten te bewonderen door knipwerk dat de stoffen verrassende doorkijkjes geeft. Een Knipoog in Textiel voor alle vrije vogels!

Maar pas op! Voor je het weet geeft het je inspiratie om in september te starten met de cursus Vrij Textielatelier bij Toonbeeld. Wees welkom! 

www.toonbeeld.nl

Terug naar het overzicht