Ik ben op zoek naar

Goed nieuws vanuit de Stichting Méér Muziek in de Klas

Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd dat het goed gaat met het muziekonderwijs in de provincie Zeeland waar in 2019 een Akkoord werd getekend.

In een MuziekAkkoord staat welke organisaties zich inzetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en hoe ze dat doen. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter.

De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: "structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied."

De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. Daarnaast laat de campagne zien hoe goed het al gaat.

Het in 2019 getekende Zeeuwse Akkoord werd opnieuw getekend vanwege een verdieping van de inspanningen voor muziekonderwijs en een structurelere aansluiting van de regio Zeeuws-Vlaanderen. Méér Muziek in de Klas-vlaggen werden uitgedeeld aan Curaçao, Leidschendam-Voorburg en Zuid-Hollandse Delta omdat daar de eerste stappen richting structureel muziekonderwijs worden gezet.

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is. Ze vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Een kort verslag van het bezoek is te zien in het AVROTROS programma Koningin Máxima; een leven vol muziek, dat wordt uitgezonden op zondag 16 mei, 20.55 uur, NPO 1.

(Foto's: Martin Hols, Méér Muziek in de Klas)

Terug naar het overzicht