Ik ben op zoek naar

Expo Ganzenwijn

Van 16 september tot en met 15 november 2020 is in het Belfort in Sluis de expositie Ganzenzijn te bezichtigen.

Evelien is oud-student van Toonbeeld en daar zijn we trots op! Ze vertelt:

"Ganzenwijn is het resultaat van de samenwerking tussen mijzelf (grafisch Ontwerper) en drie andere jonge kunstenaars: Evi Hogervorst (illustrator), Iris van den Bersselaar (illustrator), Fleur Jakobs (fotograaf). 

In een veelzijdige en multidisciplinaire expositie belichten wij ieder op een eigen manier onze liefde, ontzag en angst voor het thema van deze expositie: water. 

Ik presenteer hier voor het eerst mijn nieuwe project ’Same places, New Faces’. Een project over de fascinatie naar mijn Zeeuwse familieverleden. Dijkdoorbraken, oorlogen en de watersnoodramp hebben mijn familie niet uit Zeeland kunnen verjagen. Nieuwsgierig naar de drijfveren van mijn familie om zo dicht bij het altijd dreigende water te blijven wonen, ben ik op zoek gegaan naar hun oorsprong en hun verhalen. 

Geïnspireerd door familieschilden uit de Middeleeuwen probeer ik mijn onderzoek te bevatten in een serie van vlaggen waarin beide families een plek kregen. 

Bij deze nodig ik je graag uit om de expositie te komen bezichtigen. In verband met Corona is er helaas geen officiële opening. Maar twee maanden lang kun je een gezellig dagje Sluis combineren met een bezoek aan Ganzenwijn."

Terug naar het overzicht