Ik ben op zoek naar

Beelden op de Scheldeboulevard 2019

Het beeldend werk Het Tij van Wilco van Hoogdalem, waarmee de kunstenaar in 2018 de publieksprijs won, staat als onderdeel van de vaste collectie van de gemeente Terneuzen thans magistraal op de Scheldeboulevard. En markeert dit jaar zowel het begin- alsook het eindpunt van de openluchtexpositie.

In verband met diverse grootschalige activiteiten die in de zomer van 2019 plaatsvinden op en rondom de Scheldeboulevard, waaronder De Havenfeesten en 75 jaar Vrijheid / Slag om de Schelde, is besloten om in 2019 een relatief kleine openluchtexpositie te organiseren.

In samenwerking met het kunstenaarscollectief van Joseph Pannecoucke is de 20ste editie van de Beeldenroute op de Scheldeboulevard tot stand gekomen met beeldend werk, dat de voorbijgaande 19 jaar in Terneuzen door velen al kon worden bewonderd. Voor dit beeldend retroperspectief stellen 11 gerenommeerde beeldende kunstenaars hun werk beschikbaar. Dit zijn: Stefaan Ponette, P.Nand.R, Veerle De Smet, Annick vanden Abeele, J.Pan, Julie Verhelst, wijlen Chris Ferket, BrigittaC, Caroline Callens, Joeri Stubbe en Ieza Stroef.

Tijdens de zomerperiode is in de Passerelle van het stadhuis in het kader van de jaarlijkse beeldententoonstelling een buitengewoon fraaie overzichtstentoonstelling te bezichtigen van het werk van de Terneuzense schilder Kornelis Jacobus Huineman (1886-1952). De schilder die onder meer naam heeft gemaakt met het ontwikkelen van de eigen stijl van het zogenaamde Scheldeluminisme.

Beelden op de Scheldeboulevard 2019 start op 28 juni. Tot en met 1 september zijn de beelden te bewonderen. Tot en met 8 september de expositie van Kornelis Jacobus Huineman.

Voor meer informatie:

Stichting Toonbeeld, 0115-745020

www.beeldenopdescheldeboulevard.nl 

Terug naar het overzicht