Ik ben op zoek naar

KULT Expo Kianoosh Gerami 12 maart t/m 7 mei

KULT Expo Kianoosh Gerami 12 maart t/m 7 mei

Opening: donderdag 12 maart om 19:30

Expositie: 12 maart tot 9 mei 2020.

Wij nodigen u uit voor een hapje en een drankje

Inloop 19:00 - 21:00 Welkom

Tijdens de opening vertelt Kianoosh Gerami meer over zijn werk en werkwijze.

Kianoosh Gerami is kunstenaar, fotograaf, vormgever en docent bij Toonbeeld in Terneuzen.

“Ik hou van bijzondere composities die een dubbele betekenis oproepen en je nog een keer extra goed laten kijken”.

Aan de hand van het Kinderkunstweekthema ‘binnenstebuiten, het huis in de kunst’ maakt Kianoosh een bijzondere installatie met animatiefilms.

Het werk van Kianoosh gaat over kijken, dromen en het spel met vorm.  Hij ziet vaak meerdere mogelijkheden in één beeld en speelt graag met die dubbelheid. Zijn werk gaat over mensen en hoe wij omgaan met onze problemen, de manier waarop wij oplossingen zoeken of vastlopen en niet meer weten hoe we tot een oplossing kunnen komen.

OPENING: donderdag 12 maart 19:30  - Kianoosh vertelt over zijn werk

Biografie Kianoosh Gerami

Kianoosh Gerami is geboren in Egypte in de stad Cairo en opgegroeid in de hoofdstad van Iran in Teheran. Na zijn basisschool en middelbare vooropleiding ging Kianoosh naar de Kunstacademie van Teheran. Hij studeerde schilderen en illustratie en al gauw bleek dat hij een veelzijdig talent was met een geweldige hand voor tekenen. In 1998 studeerde hij af aan de Kunstacademie. In 2004 haalde hij na een bachelor, een master in Kunst en Illustratie en studeerde hij af aan de ‘Art and Architecture Azad University’ in Teheran.

In 2005 kreeg hij een beurs voor de ‘Academia di Belle Arti’ in Rome en verhuisde hij naar Rome om daar te studeren en werken. Het was voor hem een fantastische mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in zijn kunsten.

In 2007 in Sicilië ontmoette hij op een filmfestival zijn huidige partner en na een tijd hij verhuisde met haar naar Rotterdam in Nederland om zijn werk daar voort te zetten. Rotterdam ontving hem met open armen hij exposeerde in het CBK maakte veel nieuw werk en werkte ook met korte film, deze draaide op verschillende festivals.

Kianoosh kreeg een gezin en had in de volgenden jaren meer dan 20 verschillende persoonlijke en groepsexposities in verschillende landen. Hij exposeerde onder andere in Iran, Mexico, Verenigde staten, Italië en Nederland. Naast zijn kunst werkte Kianoosh freelance als grafisch vormgever en als Illustrator. Hij werkte met Unicef, Antenne Rotterdam, creatief, beheer Grafisch Lyceum, InHolland en vele anderen. Sinds 2010 woont en werkt Kianoosh samen met zijn partner vanuit een studio en galerie in Zierikzee in de provincie Zeeland. Hij heeft een kleine galerie met kunst en design en een grafisch bureau www.ekgallery.nl in 2013 won de kunstenaar de Kunstschouw Award met een installatie hij werd door de jury gezien als een veelbelovend talent. Het werk van Kianoosh heeft zich langzamerhand richting multimedia ontwikkeld en hij werkt graag met fotografie en animatiefilm. Sinds 2011 geeft hij tevens les in Fotografie, vormgeving en multimedia disciplines.

Contact:

www.ekgallery.nl

Email : kianooshgerami@yahoo.com

Tel: 06 13954870

Artist statement

Mijn werk gaat over kijken, dromen en het spel met vorm.  Ik zie vaak meerder mogelijkheden in één beeld en speel dan ook graag met die dubbele functie van een object, tekst of beeld. Mij fascineert vooral de manier waarop een toeschouwer een beeld waarneemt. Ik werk intuïtief en laat me in mijn werkproces leiden tot ik tevreden ben. Kunst en kunstenaars kunnen niet in een hokje of categorie gestopt worden, het gaat uiteindelijk om wat het kunstwerk oproept bij de beschouwer. De schepper van een werk wordt dan bijzaak.

Terug naar het overzicht