Ik ben op zoek naar

Vrije vormgeving in keramiek

Vrije vormgeving in keramiek
2016-12/keramiek-no-2 2016-12/keramiek-n04 2016-12/keramiek-no-3 2021-07/dsc-0334

Vrij boetseren, experimenteren met klei en glazuur, werken op de draaischijf

De discipline Keramiek kent veel technieken, deze grote verscheidenheid biedt een scala aan mogelijkheden. Zoals o.a. het boetseren en opbouwen in deze cursus. Speciaal geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben in het werken met klei. Aan de hand van een thema onderzoek je samen met docente Sia Braakman wat je interessant vindt om in klei tot uitdrukking te brengen. Natuurlijk kun je daarbij uitgaan van een traditionele benadering maar ook vrij werken, abstracter. Afhankelijk van het gekozen ontwerp wordt er de passende techniek van maken bij gezocht en ook onderzocht, en indien nodig aangeleerd. Voorop staat je eigen creativiteit en stijl.

Wie wil werken op de draaischijf kan in deze cursus ook aan de slag. Hiervoor is het wel een voorwaarde dat je hierin al gevorderd bent.

Combinaties van beide disciplines, boetseren en draaien, behoort tot een uitdagende mogelijkheid.Experimenteren met klei, wat kan er met klei, wat doen glazuren, wat doen engobes, etcetera zijn pijlers van deze cursus.

Wat ook aan bod komt: het decoreren, glazuren op diverse manieren van de werkstukken.


  


Vrije vormgeving in keramiek

Dag: Wo wekelijks.
Startdatum: 22-09-2021
Tijd: 19:00 - 21:30
Aantal lessen: 26
Locatie: Toonbeeld Terneuzen, B24 klei
Docent(en):
Sia Braakman
Bekijk tarieven
Terug naar het overzicht