Ik ben op zoek naar

naar aanleiding van...

naar aanleiding van...
2019-12/kewpie 2019-12/nnnnnn 2019-12/tekstje

Naar aanleiding van

Iedere dag of vaker kom je dingen tegen waar je beeldend op zou kunnen en willen reageren. Een mooi landschap of een boom, gevallen bladeren, een zin van een boek, een ruzie met een buurman, een opwellende gedachte bij het pakken van een pak hagelslag, een instagram foto, een netflix/ziggo/disney film. Teveel om op te noemen maar iets heeft je geraakt en dat wil je in beeld brengen.

De techniek van uitvoering is niet belangrijk, danwel dat je iets kiest wat je voor de hand hebt (een pianist hoeft niet meteen ukelele te spelen). Het gaat er niet om dat je je verworvenheden overboord gooit maar deze juist uitbreidt naar wat het beeld (schilderij, object, installatie, tekening) nodig heeft om te kunnen 'stralen'. Een beeld wat op zichzelf weer vragen bij je oproept of verbaast maar wat ook anderen kan raken. Eigenlijk is de aanleiding niet meer dan een katalysator die een heel beeldend proces op gang brengt. Belangrijk in dat proces zijn het maken van schetsen, gesprekken voeren, kijken, verbanden zoeken, kijken, proberen, twijfelen, kijken, afbreken en weer opbouwen of vice versa, nieuwsgierig zijn, 'nietsdoen', kijken, zoeken en vinden, etc..

Kortom het lef hebben de uitdaging aan te gaan om grenzen te verkennen, buiten de getreden paden te lopen en je te verwonderen over wat er dan komt boven drijven.

Maak kennis met Ramon de Nennie en bespreek de mogelijkheden.


naar aanleiding van

Dag: Ma wekelijks.
Startdatum: 14-09-2020
Tijd: 19:30 - 21:10
Aantal lessen: 10
Locatie: Toonbeeld Terneuzen, C22 ID lab
Docent(en):
Ramon de Nennie
Bekijk tarieven
Terug naar het overzicht