Ik ben op zoek naar

Grafisch atelier etsen

Grafisch atelier etsen

In de cursus leer je de mooie eeuwenoude technieken kennen van het etsen. Etsen is een vorm van grafiek, oftewel een druktechniek. In de cursus komt aan bod wat er allemaal komt kijken bij het maken van een ets, welke materialen er nodig zijn en hoe je een tekening drukt. In de cursus worden stapsgewijs de belangrijkste bewerkingstechnieken met bijbehorende werkwijzen en het hanteren van het gereedschap behandeld. Er wordt gewerkt met de drogenaald- en lijnetstechniek.
           
Een droge naald is een aan de ets verwante diepdruktechniek, die bij het afdrukken een soort fluweelachtige lijn geeft die typerend is voor de drogenaaldtechniek. Bij de lijnets maak je met een etspen een tekening in een geprepareerde metalen plaat. Na het zuren van de plaat, kun je deze met inkt afdrukken.

Wil je kennismaken met het etsen of wil je als tekenaar of schilder eens met grafische technieken werken: iedereen is welkom. Ervaring met tekenen en schilderen is bij deze cursus niet noodzakelijk. Iedereen wordt op zijn eigen niveau begeleidt.

Basisbeginselen: prepareren plaatjes , hanteren materiaal en gereedschap, schoon werken.
Technieken: lijnets en droge naald.

10 lessen etsen van 2 uur:
Kosten: 150 euro incl. druk-inkt en grondering, excl. etsnaald en afdrukpapier
Docent: Ramon de Nennie


Grafisch atelier etsen

Dag: Do wekelijks.
Startdatum: 22-09-2022
Tijd: 19:00 - 21:00
Aantal lessen: 10
Locatie: Toonbeeld Terneuzen, D14 grafiek
Docent(en):
Ramon de Nennie
Bekijk tarieven
Terug naar het overzicht